Az üveg régóta a belső terek elengedhetetlen részét képezi. Megjelenik a fürdőszobában a zuhanykabin esetében, a nyalászáróknál és a bejárati ajtóknál, de a beltéri ajtók kapcsán is gyakran esik rá a választás. Felhasználási köre igen széles, hiszen akár az üvegkorlátok és a járható üvegfelületek is kifejezetten divatosnak számítanak. Az üvegajtó a terasz irányába remek választás, de teljes üvegfalak is kialakításra kerülhetnek, megcélozva ezzel a természetes fény minél teljesebb bejutását az enteriőrbe.

Az üveg egyik nagy előnye, hogy átengedi a fényt. A világos terek előnyeihez pedig kétség sem férhet. Ennek köszönhetően még a kis alapterülettel rendelkező helyiségek is tágasabbnak mutatkoznak. Ugyanakkor az üvegajtó két helyiség között is kitűnő döntés, szintén a már említett ideális fényviszonyok kapcsán. Az üveg egyébként magával hozza az eleganciát is, ami az ingatlan lakberendezési stílusától függetlenül csak hozzáadhat a hangulatos terek megteremtéséhez.

Egy üvegajtó beépítéséhez elengedhetetlen a helyszíni felmérés. Nem csupán a méretek tekintetében van ez így, hanem a beépíthetőséggel összefüggésben is. A profi szakemberek akár egyedi igények szerint is kialakítják az üvegfelületeket, melyek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az üvegajtó beépítésének folyamatának megvan a maga rendje. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan kifejezetten a beltéri helyiségekbe választják az üveg felületeket, sőt, a tolóajtók esetében sem ritka az ilyen megoldás.

A rozsdamentes szerelvények és a minőségi üvegek kiemelt szereppel bírnak, hiszen a megbízhatóság és az időtálló kivitelezés egyaránt fontosak az üveg felületek esetében. A mai kor embere minden korábbinál több időt tölt otthonában, ezért korántsem mindegy, hogy az milyen kialakítással rendelkezik, mennyire felel meg a felé támasztott esztétikai és funkcionális igényeknek. A biztonságot és kényelmet adó otthon esetében a minőségi megoldások örvendenek a legnagyobb népszerűségnek.

Az ideális üvegajtók nem csak hozzáadnak az otthon töltött idő minőségéhez, hanem az ingatlan értékét is jelentősen növelik. A terek optikai nagyítása, a fényviszonyok alakítása és persze a stílusteremtés egyaránt benne rejlik az üvegajtókban, a minőségi üvegfelületekben.