A HelloMelo webáruházban megtalálhatóak többek között a Cerva márkájú munkacipők és bakancsok egyaránt. Munka közben sokminden okozhat problémát a dolgozóknak: leeső tárgyak – kések, szikék, dobozok – csúszós felületek – kifolyt nedves részek – lobbanó, benzingőzös munkafázis.

A szabályok betartatása manapság fontossá vált minden cégnek. Egyrészről a különböző előírások, másrészről a nagyon magas büntetések miatt, amit kiszabhatnak egyes esetekben. Az olyan különböző építőipari és egyéb veszélyesebb munkákat végző vállalkozások, ahol sokfajta veszély leselkedhet az emberekre, főleg az ellenőrök középpontjába kerültek, és inkább jobb megelőzni a büntetést egy pár ezer forintos munkavédelmi cipő vagy eszköz megvételével, minthogy utána okozzon problémát a sérülés vagy a szabálytalankodásokért kiszabott bírság.

Az online áruházban forgalmazott termékeknél a biztonságosság mellett a kényelmesség a másik fő szempont.

A bakancsok és a cipők többsége csúszásgátlóval van ellátva, antisztatikus talprésszel rendelkezik, acélbetétes, de acélbetét nélküli fajták is vannak. A boltban találhatók S1-es, S2-es, S3-as cipők. Vannak talpátszúrás ellen védő és vízlepergető anyagokkal bevont lábbelik is. Több fajta a könnyebség érdekében kompozitos orrészel gyártott.

A kényelmi szempont miatt az összes cipő a legjobb anyagokkal van bélelve, és előállítva. Terepre, építkezésre, természetjáráshoz vagy éppen utcára is hordhatóak a lábbelik. A design védőcipők mellett csizmákat és PVC alapanyagú félcipőket is lehet kapni boltban. Szakácsoknak PVC cipő, villanyszerelőknek 1000 Volt-ig védő csizma, tűzoltóknak tűzoltócsizma és egyéb speciális munkavédelmi kiegészítők, az építőipartól a barlangászatig.