Az igényesen kialakított és megtervezett kültéri világítás sokat tud hozzátenni egy ház hangulatához. Kiterjeszti a ház lehetőségeit azzal, hogy új helyet hoz létre a különböző kerti programok és a vendégek számára. A kültéri világítás kiépítése nagyban hozzájárul a kerti terek jobb kihasználásához, kiterjeszti használatukat.

A kültéri világítástechnika rendkívül hasznos hozzáadott értéket nyújt a külső lakóterekhez. Ezek a lámpatestek úgy vannak felszerelve, hogy éjjel is biztosítsák a láthatóságot, biztonságot nyújtsanak, továbbá karaktert is adhatnak a ház hangulatának.

Az alábbiakban 5 ötletet mutatunk, melyek javíthatják a külső terek világítását:

  1. Padok, ülőhelyek kivilágítása

A jó idő beköszöntével a kedvenc helyeink a kertben azok a bizonyos kiülős részek: teraszok, grillezős helyek. Kivilágításuk nem csak esztétikus látványt teremt, de praktikus is. Ha vannak a kertben ilyen fix ülőhelyek, ajánlott a megfelelő lámpák felszerelése.

  1. Homlokzat világítás

Ha van igényesen kialakított falszerkezet, egy hangsúlyos támfal, akkor érdemes ezt este is láthatóvá tenni. Az ilyen lámpák segítenek meghatározni a terület határait, esetlegesen megóvják Önt és vendégeit attól, hogy elessenek valamiben.

  1. Lépcsők kivilágítása

A meredek lépcsők a sötétben komoly veszélyt jelenthetnek. Fontos, hogy a lépcsőkre közvetlenül is essen fény. Ezek a világítótestek közvetlenül a lépcső függőleges felületére vannak felszerelve, így szinte észrevétlenek a nappali fényben, de nagy biztonságot nyújtanak sötétben.

  1. Szabadtéri konyha világítása

A kerti konyhák tökéletesek a nyáresti összejövetelekhez a családdal és a barátokkal. A pult alá telepített világítás remek kiegészítést jelent, amelyre minden kültéri konyhának szüksége van. Nemcsak az ételek elkészítésében segít, hanem a pultnál ülőknek is, hogy akár még két pálinka után is felismerjék egymást a sötétben.

  1. Tűzrakó hely

Világítás hozzáadása egy állandó tűzrakóhelyhez első hallásra furcsának tűnhet, de megvan a maga funkciója ennek is. Amikor a lámpa a tűzrakó pereme alá van rögzítve, a föld felé világít, hogy megvilágítsa a kerti sütögető területét. Ez biztosítja a szükséges biztonságot a tűztér körül, miközben nem zavarja meg a lángok hangulatát.

A kerti és homlokzatvilágítás átgondolása és gondos tervezése rengeteg felesleges bosszankodástól kímélhet meg minket. A legjobb lámpagyártók (Elstead, Viokef, Italux) kínálatában válogathatunk a Lámpacenter oldalain.