A pandémia ideje alatt különleges helyzetben voltunk mindannyian, hiszen beszorultunk a négy fal közé. Van, aki egyedül töltötte az időt, akad, aki a párjával, de sokan a családdal, gyerekekkel voltak összezárva heteken és hónapokon keresztül. Ebben az időben sokan rájöttek, hogy mi mindennel lehet elütni az időt otthon. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amivel nem kell a négy fal között unatkozni. Lássuk ezeket!

Időtöltés otthon rossz időben

Sok-sok játék, módszer van arra, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk. Amikor az otthonunkról van szó, igyekszünk úgy kialakítani, hogy ott mindig kellemes legyen a hangulat, tudjuk mit csinálni, ha valami miatt nem tudunk kimozdulni onnan. Legyen szó társasról, puzzleról, laptopon való filmnézésről, esetleg főzésről egyaránt, mindig van mit csinálni. Nem kell tehát, hogy unalmasak legyenek az otthonülős hétvégék – akár társasjátékról, akár mobil játékról, akár online nyerőgépes játékokról van szó, mindig van mivel játszani.

Filmezés egész hétvégén

Egy jó számítógéppel, streaminggel máris megvalósítható egy egész hétvégés családi vagy egyedüli filmezés. Ha mindezt egyedül teszed, akkor megvan az az előny, hogy eldöntheted, mit akarsz megnézni. Legyen szó egy romantikus Netflix filmről, egy Vámpírnaplók maratonról, esetleg egy Harry Potter estről egyaránt. Ehhez nem kell mást tenned, mint beszerezni pár rágcsát, esetleg készíteni pár finomságot. Süss kekszet, muffint, készíts popcornt, esetleg egy finom forró csokit és már mehet is a kuckózás.

Ha családdal szeretnétek megnézni valamit, akkor gyermekek esetén szóba jöhet valami kellemes mese, amit mindenki élvezhet. Nagyobb lurkóknál azonban választhatjuk a már említett Harry Potter maratont, hiszen ez garantáltan kitölti a hétvégét. Persze mindez csak akkor valósítható meg, ha mindenki szeret filmezni és szórakozni.

Olvasás és pihenés

Másik remek megoldás, ha egyszerűen fogsz egy könyvet és egy finom teát vagy limonádét és leülsz a kanapéra kikapcsolódni. Lehet egy izgalmas regény, egy romantikus kötet, esetleg egy szakmai tartalom egyaránt, minden jó lehet, amiből profitálni tudsz. Ehhez nem kell más csak egy kényelmes fotel, egy jó alkotás, egy finom ital és már mehet is a pihenés. Ez megvalósítható nyaralás során, otthoni munka esetében, de akár családostúl is. Mennyivel jobb, ha nem mindenki a telefonját nyomkodja, hanem ennél sokkal szemkímélőbb megoldást választ.

Társasjáték

Nagyobb társaság esetében azonban talán a társasjáték lesz az, amivel mindenki azonosulni tud. Lehet szó egy ismert változatról, egy kártyajátékról, tulajdonképpen bármiről, ami több személyre lett kitalálva. A Dooble például kicsik és nagyok számára egyarán megfelelő lehet, hiszen könnyű, szórakoztató és órákon át lehet vele időt tölteni. Az 55 lapos kártyaparti, aminek minden lapján 8-8 szimbólum kapott helyet. Összesen 50 különböző figuráról van szó, azonban bármely két lapon pontosan egy azonos található, így már mehet is a parti!

A játék célja, hogy minél gyorsabban megtaláljuk a párokat. Akinek ez először sikerül, annak hangosan ki kell mondani azt, amit mindenhol felfedezett. Ezután a kártyapárt a választott játéktól függően egy paklira kell tenni, esetleg eldobni. Az öt különböző mini-játék mindegyikét egyszerre, egy időben játszák.

Emellett szóba jöhet a Concept társasjáték, ami biztosan előkerül egy hosszú, otthon töltött hétvégén. Ez az egyik legszórakoztatóbb asszociációs családi változat, amit többen is játszani tudnak. Egy legalább két fős csapat egyik tagjának ki kell választani egy feladványt, amit aztán körbe kell írni és a másik félnek kitalálni. Aki kiválasztotta a feladványt, annak rá kell vezetnie a többieket a megoldásra, de közben nem beszélhet, így a szórakoztatás garantált.

Játékok kicsiknek

Ha van kicsi a családban, őt nem biztos, hogy be lehet vonni az egészbe. Nem tud olvasni, filmezni, társasozni, így számára valami mást kell kitalálni. Szóba jöhetnek a rajzolós, festős dolgok, esetleg a felolvasás, de ezek mind kis időre kötik le a figyelmüket, így hosszú távon nem biztos, hogy megfelelő lehet. Velük nyugodtan süssünk és főzzünk, alkossunk valamit közösen, hiszen ezzel a tevékenységgel akár órákra lefoglalhatjuk őket.