Az egyedi gépgyártás iránti érdeklődés évek óta nem csökken. Az egészen kicsi feladatoktól kezdve a teljes gyártósorok kialakításáig igény mutatkozik a megfelelő minőségben megvalósított végeredmény iránt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csak a határidőre végzett munka és az időtálló minőség lényeges, hanem az ügyfelek tervezésben való aktív közreműködési lehetősége, és ezzel az egyéni igények megvalósíthatósága.

Az olyan profi lakatos munka kivitelezők, mint az AZ-Engineering inkább mérsékeltebb árakon dolgoznak a rendszeres megbízások reményében. Az egyedi gépgyártás mellett az alkatrészek előállítása is fókuszba kerül, hiszen ezek az esetleges javítások, karbantartási feladatok alapvető követelményeinek számítanak. A rendszeres használatban levő eszközök természetes módon kopnak, s még a rendszeres karbantartás mellett is szükség lehet bizonyos mozgó alkatrészek időnkénti cseréjére. Ebben is segítséget nyújtanak azok a szakemberek, akik az eredeti gyártósorok összeállításában közreműködtek.

A lakatos munkák az egyedi gépgyártás, a lemezmegmunkálás terén egyaránt szükségesek. A mai kor embere számára nélkülözhetetlen a területen a megbízhatóság. Ezen nem csak az időtálló minőség és az elégedettség múlnak, hanem a határidők tarthatósága és így akár a hosszú távú piaci jelenlét is. A területen a jelentős tapasztalat és a széleskörű szolgáltatások egyaránt nagy előnynek számítanak, és a cégek rendszerint az ilyen pozitívumokat kínáló szakemberek mellett teszik le a voksot.

Az egyedi gépgyártás szolgáltatás nem csak a helyszíni felmérésről és a gépek megtervezéséről, legyártásáról szólnak, hanem azok szakszerű telepítéséről is. Az automatizálás folyamata mellett napjainkban nem mehetünk el, hiszen ilyen módon jelentősen növelhető a termelékenység, javítható a hatékonyság, s így a piaci részesedés is növelhető. Természetesen nem mehetünk el az emberi tényező mellett, mely mind a tervezés, a mérnöki szolgáltatások, valamint a már elkészült gépek beállítása kapcsán kiemelt jelentőséggel bírnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a félautomata és a teljesen automatizált rendszerek is nagy hatékonysággal képesek ellátni feladatukat, ehhez viszont a mérnöki szakértelem nélkülözhetetlennek bizonyul.