Mellnagyobbítás előtt állsz? Szeretnél minden információ birtokában belevágni a dologba? Ezzel minden érintett így van, hiszen ha az egészségről van szó, akkor korántsem mindegy, milyen döntést hozunk. Persze a legtöbben még mindig nem a rekonstrukciós céllal végzett mellnagyobbítás iránt érdeklődnek, hanem sokkal inkább esztétikai okokból döntenek mellette. Fontos viszont tudni, hogy nem csupán a hiúságról szól mindez, hiszen a külsővel való elégedettség szoros kapcsolatba hozható a magabiztossággal és a nőiesség megélésével.

A mellplasztika előtti vizsgálatokról éppen úgy tájékozódhatsz a választott szakembernél, mint arról, hogy mire kell odafigyelni a beavatkozást követően. A speciális kompressziós melltartót legalább 2 hónapig szükséges viselni. A rendszeres kontrollvizsgálatok a gyógyulás folyamatát követik figyelemmel, de nem mehetünk el a melltartó jelentette hatékonyság mellett sem. Ez segít ugyanis abban, hogy az implantátum a megfelelő helyen rögzüljön, valamint a szövetek is letapadjanak. Fontos tudnod, hogy kebleid csak hónapokkal a beavatkozás után érik el végleges formájukat, eleinte duzzanat lesz észlelhető.

Sokan érdeklődnek arról, hogy mennyi fájdalommal jár a gyógyulás, és miként zajlik majd a pihenés éjszakánként. A mellplasztika után egy kis ideig nehézkesebb szokott lenni az alvás. Az eleinte jelentkező fájdalmak kiválóan csillapíthatóak az orvossal egyeztetett fájdalomcsillapítóval. Annak érdekében, hogy az implantátum stabilizálódjon, a háton fekvés ajánlott. Legalább 3 hónapig érdemes tehát elfelejtened a hason fekvést, vagy az oldalt alvást. Erre fokozott figyelmet érdemes fordítanod, akár az ágy kialakítását, a párnák elhelyezését illetően, mely utóbbiak megakadályozhatják, hogy akár véletlenül is oldaladra, hasadra fordulj alvás közben. Amennyiben ez utóbbi pózokban szoktál aludni, akkor kis nehézséget jelenthet eleinte az alvás. Ugyanakkor tény, hogy a formás, telt keblek jelentette magabiztosság eléréséhez ez apróságnak tűnik.

Nem véletlen a mellplasztika vezeti még mindig a plasztikai beavatkozások népszerűségi listáját. A mellnagyobbítás mellett az ezzel kombinált mellfelvarrás iránt is sokan érdeklődnek. A gravitáció ellen nem sokat lehet tenni, viszont a modern orvostudomány e területen is hatékony segítséget tud nyújtani. Tulajdonképpen a keblek méretétől függetlenül megjelenhet a lógás, ami ellen a megfelelő méretű implantátum és a felvarrás együttesen kínálhat megoldást.