Vannak, akik rajonganak a vásárlásrét, vannak, akik viszont kínszenvedésnek élik meg azt a rövid időt, amit a bevásárlásra kell szánni. A nők többsége viszont nagyon élvezi, ha shoppingolni mehet, és akár több órát is szívesen eltölt különböző ruhák nézegetésével és felpróbálásával. A mai modern világnak hála, már szinte mindent be tudunk úgy is szerezni, hogy ki se kell mozdulnunk a lakásunkból. Ehhez elég egy jó internetkapcsolat, egy működő laptop, tablet, vagy telefon, egy kényelmes fotel, és már indulhat is a vásárlás. Az online történő vásárlás előnyei, hogy kényelmes, gyors, és egyszerű. Mindezek mellett azonban nem szabad elfelejteni, hogy sajnos a veszélyekkel is számolnunk kell, ha a világhálón rendelünk magunknak valamit.

Mik az online vásárlás veszélyei? Mindig figyeljünk arra, hogy honnan is akarunk rendelni. Amennyiben nem egy ismert oldalról van szó, nézzünk utána kicsit a neten, hátha írtak már róla korábban véleményt. Abban az esetben, ha “https://” jellel kezdődik a címe, nyugodtak lehetünk afelől, hogy az adott oldal rendelkezik tanúsítvánnyal. Szinte mindenhol felkínálják a lehetőségét annak, hogy kártyával is fizethetünk. Sokan ódzkodnak ettől, hiszen félnek a visszaélésektől. Abban az estben érdemes gyanakodnunk a bajra, ha a kártyaszám, a név, a lejárati dátum, és a kártya hátulján található biztonsági kódon túl más adatot is elakarnak kérni tőlünk. PIN kódot, esetleg más személyes adatot soha ne adjunk ki a világhálón!

Sokszor akkor ér minket csalódás, mikor a várva várt terméket kibontjuk a csomagolásából, és szembesülünk azzal, hogy nem is így nézett ki ez a cucc a képen. Sokan csak bosszankodnak, és “benyelik” a dolgot, pedig érdemes tudni róla, hogy élhetünk a visszaküldés jogával ebben az esetben is. Igaz, hogy a postaköltséget bebukjuk minden bizonnyal, de egy drágább termék esetében még se mindegy, hogy a vételárat visszafizetik, vagy egy olyan holmit rakosgatunk majd évekig, ami soha nem is tetszett. Ruhák rendelése esetében nagy a kockázat, hogy méretbeli problémák lehetnek. Mindig lenni kell az adott oldalon mérettáblázatnak, amit célszerű áttanulmányozni, nehogy eltérés legyen a megszokott méretünkhöz képest. Amennyiben elégedetlenek lennénk, itt is meg van a jogunk hozzá, hogy a terméket visszaküldjük, és a pénzünket vagy cserét követeljük.

Megesik a műszakicikkek esetében, hogy sérülten kapjuk, amit sajnos általában csak a futár távozása után veszünk észre. Néha nagyobb harcokat kell vívni az ügyfélszolgálattal, annak érdekében, hogy a terméket cseréljék, vagy a pénzünk visszakapjuk, ráadásul hosszabb időt is igénybe vehet, mire pont kerül az ügy végére. Ami biztos, hogy az online vásárlás sokak életét könnyíti meg, és ha megbízható, bevált helyekről intézzük a rendeléseinket, nem kell veszélytől tartanunk.