Gyakori probléma egy háztartás esetében, hogy hónap végére már kicsit össze kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat annak érdekében, hogy kijöjjünk a pénzünkből, és ne adóssággal kelljen megkezdeni a következő hónapot. Spórolni jó dolog, de még sem tud mindenki. Pedig viszonylag egyszerűen megoldható dolog, különösen ha az élelmiszerről van szó. Mi most mutatni fogunk néhány egyszerű, de még is nagyszerű pénztárcabarát tippet azoknak, akik szeretnének a következő hónapokban egy kicsit kevesebbet költeni a nagy bevásárlások alkalmával.

Hogyan tudunk valóban spórolni a kaján? Ami biztos, hogy célszerű készíteni egy tervet, és ragaszkodni is ahhoz, amikor a boltokat járjuk. Kezdjük mindig azzal az adott hónapot, hogy nagyjából megtervezzük a menüt, mit is akarunk az elkövetkező hetekben főzni. Ezek alapján már könnyen tudjuk majd bújni a minden héten megérkező reklámújságokat, melyeket alaposán átnézve látni fogjuk, hogy hova érdemes menni a hétvégi bevásárlásra. Időigényes, de jó pár száz forintot is tudunk spórolni, ha odafigyelünk az akciókra, melyeket ha egy hónapon keresztül követünk, akár több ezer forintot is megtudunk majd takarítani.

Készítsünk listát, hogy mit kell megvennünk a menühöz, és tartsuk is magunkat ahhoz! Marketing fogás a boltok részről, hogy szemmagasságba helyezik a polcokra a vonzó, de sokszor felesleges dolgokat, amik gyakran a kosárban is szoktak landolni annak ellenére, hogy az adott hetekben nem is lesz rá szükség. Érdemes lehet az adott akciókhoz alakítani a következő napok étkezéseit, hiszen egy akciós húsból többféle különböző ételt is el tudsz készíteni, akár több napra is. Mindenki tisztába van azzal, hogy mely alapanyagokat kedveli a családja, ezért melyeket kell sűrűn használni. Amikor akciós a termék, ne 2-3 db-ot vegyünk belőle, hanem többet! Magyar mentalitás, de nem muszáj minden nap húst enni, érdemes beiktatni kímélő ételeket is a menünkbe heti egy-két alkalommal.

Vannak persze olyan dolgok, amiken nem szabad spórolni, különösen a kaja tekintetében! Mindig tartsuk szem előtt a frissességet, és a lejárati időt, hiszen az egészségünk múlhat rajta. Nem kell minden esetben a fogunkhoz verni a garast, nyugodtan engedjük  meg magunknak, hogy néhány drágább, de bevált terméket is megvásároljunk. Valaki ragaszkodik a megszokott kávéjához, valaki a már bizonyított mosóporhoz, nincs is ezzel gond.

Ami még nagyon fontos, hogy mindig vigyünk magunkkal kosarat, szatyrot annak érdekében, hogy ne kelljen mindig újakat vásárolni! Nem csak spórolni tudunk majd, de a környezetünket is óvni fogjuk!