A 2024. február 2-től 18-ig tartó Velencei Karnevál akár buszos utazás keretein belül is elérhető. A város nyüzsgése, sajátos látnivalói és a Karnevál pezsgő hangulata korosztálytól függetlenül magával ragadja a turistákat. S ha már a különleges helyszínen járunk, akkor érdemes felkeresni a Karnevál helyszíneit, valamint ezzel együtt azokat a nevezetességeket, amelyek örökre összeforrtak a város nevével. Ezeket a velencei látnivalókat nem érdemes kihagyni.

Velence jelképévé vált a galambokkal teli Szent-Márk tér és a Bazilika. A Karnevál egyik központi helyszíne is rendszerint ez a terület. A 800-as években épült Bazilika a X. században leégett, ám újjáépítették, majd a város katedrálisaként szolgált az 1800-as években. Az elképesztő kivilágítással rendelkező épületek éjszaka igazán különleges látványt nyújtanak.

A területen látható a 98,6 méter magas harangtorony is, ami eredetileg világító és őrtoronyként funkcionált. Napjainkban fenséges látvány nyílik fentről, ahonnan a Dolomit-hegység, az Alpok vonulatai és persze a tenger is jól látható.

A híres Óratorony alatt egy árkád húzódik, amit leginkább a hazai Váci utcához hasonlíthatnánk. A Pátriárka palotája a székesegyház mellett helyezkedik el, a Libreria reneszánsz épülete napjainkban könyvtárként és archeológiai múzeumként szolgál. Velencében tehát minden egy helyen van ahhoz, hogy a kultúra, a történelem, a vallástörténet és az építészet szerelmesei megtalálják számításukat.

Nem ejtettünk még szót a Dózse-palotáról, ami 800-ban történő felhúzása után többször is át lett építve, majd 1400-ban érte el a jelenlegi formáját. Kiállítótér, valamint az egykor vallatótérként szolgáló Tízek Tanácsa helyiség is megtalálható. A régi börtön szintén itt kap helyet. Ha pedig a víz és a hidak állnak közel szívedhez, akkor a Sóhajok hídját semmiképpen ne hagyd ki a felkeresendők köréből. A város egyik jelképeként szolgáló híd 1600-ban épült, méghozzá a törvényszék és a börtön közé. A rabok itt haladtak át, és fájó pillantást vethettek a tengerre, valamint az általa jelentett szabadságra, ami egy ideig biztosan nem volt elérhető számukra. Ne hagyd ki 2024-ben a velencei programsorozatot, ahová buszos kirándulásokat is szerveznek a szolgáltatók.