A lézeres szemműtétek árai némileg függnek az alkalmazott módszertől, a technikától és a klinikától, amelyik az adott módszert kínálja.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az árak széles határok között mozognak: 112 ezer és 330 ezer is lehet a beavatkozás költsége szemenként.

Mitől függ a lézeres szemműtét ára?

Ahogy említettük, a beavatkozás típusától függ elsősorban az ár. Ennek oka kicsit összetett, mert több tényező is közrejátszik, ami miatt nincs két teljesen egyforma árszabással dolgozó klinika.

Az első maga a gép költsége. A legújabb, legmodernebb lézeres berendezések 100 millió forintnál is többe kerülnek. Ahol kétlézeres femto technológiát alkalmaznak, ott ezt a költség duplán merül fel. A régebbi lézerekhez ennél nyilván olcsóbban jutnak a klinikák.

A klinikák az orvos és az asszisztensek munkadíjával és egyéb üzemeltetési költségekkel is kalkulálnak az árképzésnél. Az is fontos, hogy az adott kezelésnek van-e egyszeri plusz költsége páciensenként, alkalmaznak-e valamilyen egyszer használatos eszközt.

Ezek a költségek biztosan eltérnek klinikánkként,  így alakul ki a némileg eltérő ár a különböző látásjavító intézményekben.

Mennyibe kerülnek az egyes lézeres szemműtét fajták?

Vessünk egy pillantást a beavatkozásokra is. A legolcsóbb a PRK, azaz a hagyományos egylézeres felszíni kezelés. Két szemre 220-270 ezer forint között mozog a beavatkozás díja.

Habár az ára a legalacsonyabb, a hosszú lábadozási idő és a még hosszabb teljes gyógyulási időtartam miatt drágább, mint első ránézésre tűnik. Főleg, ha olyan a munkák, hogy a lábadozás időszakára táppénzre kell mennünk.

A Zero-Touch érintésmentes, egylézeres szemműtét ára valamivel drágábban alakul, 320-360 ezer forint között kell fizetni két szem esetén. Itt a technológia némileg kíméletesebbé teszi a kezelést, de a teljes gyógyulás ugyan olyan hosszú idő, mint a PRK kezelésnél.

A modern FEMTO beavatkozások ára igaz, hogy magas (meghaladhatja a félmillió forintot is két szem műtéte), de cserébe másnap már lehet vezetni, dolgozni és szemcseppet is csak három hétig kell alkalmazni!

Mit fed le a lézeres szemműtét ára?

A korábban említett igen tág határok természetesen csak magára a beavatkozásra vonatkoznak. Ehhez jön még az előzetes alkalmassági vizsgálat ára (bár ez sok helyen ingyenes), illetve van olyan klinika, ahol fizetni kell a kontroll vizsgálatokért (a legtöbb helyen ez is ingyen van egy évig). A szükséges szemcseppek árával is érdemes kalkulálni, bár ez már nem jelentős összeg a műtét árához képest.

A klinikák gyakran akciót is indítanak, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén díjmentes vizsgálatot jelent, illetve magából a kezelésből is kaphatunk kedvezményt.

Érdemes nyitva tartani a szemünket, mert alkalmasint összesen akár 10-20% kedvezményre is jogosultak lehetünk. Ha kíváncsi arra, hogy mennyibe kerülnek most az egyes lézerkezelések, akkor rögtön megtudhatja a Budai szemészet weboldalán.

Amennyiben tökéletes éleslátást szeretne, ne habozzon, éljen a lehetőséggel most!