Erre természetesen nem tudunk pontos számadatokat felhozni, de könnyen lehet, hogy nem volt még olyan év a világtörténelemben, amikor ennyien várták volna az új társasjátékokat, mint amikor 2020 lassan (végtelenül lassan) 2021 felé kúszott. Hiszen valószínűtlen, hogy bármelyik más évben ennyire leesett volna az (offline) találkozások száma, az utazások lehetősége, nem is beszélve a bárokról, klubokról, mozikról, színházakról, koncertekről… …ezt a történetet mindnyájan első kézből, túlságosan is jól ismerjük…


Milyen játékok érkeznek 2021-ben?

De bármennyire is elmerülünk a negatívumokban, ahogy a nagymamám mondta, annak kell örülni, ami van. Hiszen attól, hogy utáljuk, még nem változik semmi. Teljesen igaza van. Tehát péntek esti beszélgetések és romkocsmák helyett marad az otthonlét és a társasozás a lakótársakkal vagy párunkkal vagy családunkkal. De ebben is szuper pillanatokat és egy újabb élményeket találhatunk. Az alábbi játékok már megérkeztek idén:

– Sztorikocka Harry Potter: a népszerű játékcsalád legújabb kiegészítője az örökzöld Harry Potter világba kalauzol minket.

– Splendor Marvel: a Marvel univerzumot talán senkinek sem kell bemutatnunk, és a társasjáték‑világban biztonsággal mozgók között a Splendort sem.

– Robbanó cicák: partipakk. Ez egy önálló játék, nem egy kiegészítő, ahogy a nevéből gondolhatnánk. Kettő – tíz fős csoportokat is elbír, és egymástól is lehet kártyát csenni.

– Nagyon T-Rex: kettő – nyolc fő játszhatja ezt az extrém partijátékot, 7 éves kor felett ajánlott, a rengeteg nevetés a társas része.

– Szabadulópakli: Szökés Alcatrazból: a bevezető sztori lehetne a Fűrészé is. Egy börtönben ébredés pulzáló fejfájással, majd a feladatok megoldásából (jó esetben) kiderül, miért is kerültünk Amerika hírhedt börtönszigetére.

– Szókapocs: egyszerű, olcsó, könnyed játék, ahol 2-6 fő asszociálhat szabadon, és vezetik rá egymást egyszavas segítségekkel, kreativitást és szókincset fejlesztve a megoldásokra.

– Calico – Foltok, cicák, takarók: egy nagyon szép, színes, családi játék, ahol a cicákat kedvelők külön előnyben vannak. Hiszen cicatakarókat kell készíteni, méghozzá dizájn célok, egyedi gombok és macsek csalogatással egybekötve.

– Harcmezők – Ütközetek a világ romjain: a játék olyannyira poszt-apokaliptikus, hogy emberekkel már nem is találkozunk, hanem az állatok küzdenek az értékes területekért, hasznos tárgyakért, élelemért, technológiákért. 3-5 főnek, 14 éves kortól.

Ez még nem lenne elég?

Az alábbi játékok már megjelentek idén, de még 26 játék lehetséges, hogy megjelenik idén. Az új megjelenési dátumokat bármikor megnézheted a Gémklub társasjátékok weboldalon. Már hamarosan (második negyedév, május-június) várhatjuk a következő megjelenéseket:

– T.I.M.E Stories: Lumen Fidei,

– Arnak elveszett romjai,

– Fedőnevek Disney,

– Víz alatti városok,

– Project L,

– Praga Caput Regni,

– Renature – Újjáéledő természetet,

– Felhőváros,

– Bűnügyi Krónikák: 1900,

– Szókötő,

– Everdell: Fagybérc.