A fejfájás, a depresszió, a szorongásos panaszok gyakran kéz a kézben járnak. A modern kor embere jól ismeri ezeket a problémákat, a háttérben pedig gyakran a stressz, a folyamatosan jelen levő feszültség áll. A Hagyományos Kínai Orvoslásban már alkalmazták a Shenmen piercinget, ami a felsoroltak tünetek enyhítésére, megszüntetésére alkalmas. A fülben megtalálható Shenmen pont ugyanis kapcsolatban áll a bolygóideggel, így számos pozitív hatása ismert a piercing viselésének.

Ha szúrásról van szó, akkor sokan a fájdalomtól tartanak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a behelyezés nem jár komoly fájdalommal, leginkább rovarcsípés-szerű érzés kíséri, és csak egy pillanatig tart. A piercing pozitív hatásai gyorsan megmutatkoznak, ezért mindenképp megéri a jobb életminőség érdekében elgondolkodni a lehetőségen. A kezelés menetéről a Medical Piercing Szalon weboldalán is tájékozódhatsz.

A pszichoszomatikus tünetek sokak életét nehezítik meg, s esetükben egy fájdalomcsillapító bevétele nem hoz megoldást. Sokkal többen küzdenek szorongással, alvászavarokkal, depresszióval és fülzúgással, mint ahányan ténylegesen szakemberhez fordulnak közülük. Nem ritka, hogy még mindig tévhitek övezik ezeket a panaszokat és az érintettek szégyellik azokat. Tény pedig, hogy a pánikbetegség kialakulhat akár gyermekkori gyökereken alapulva, ahogy az alvászavar és a depresszió is visszavezethető a folyamatos feszültségre és a teljesítménykényszerre. Ezek mind olyan helyzetek, amelyekkel a mai kor embere gyakran szembesül.

A pánikbetegség akár a teljes életteret beszűkítheti, megnehezítheti a munkavállalást, az érvényesülést, az ismerkedést. A Shenmen piercing lehetőséget kínál arra, hogy magad mögött tudhasd a felsorolt panaszokat. A függőségek által érintettek is jó esélyekkel vágnak bele a fülben található pont akkupunktúrás terápiájába.

A közérzetjavító ékszer enyhítheti a szorongást, mérsékelheti a depressziót. A nyugalom megteremtésével elősegítheti a pihentető alvást. A fülzúgás sokszor a vérnyomással van összefüggésben, ezért a megfelelő orvosi vizsgálatokon és a vérnyomás gyógyszeres kezelésén túl a fülzúgás enyhítésében is szerepet játszhat a Shenmen piercing. Természetesen a migrénes fejfájással küzdők számára is valós opciót kínál, akár a migrén piercinggel kombinálva, hogy a fejfájás többé ne nehezítse a mindennapokat.