A nők egy bizony kor elérése után nagyon figyelnek arra, hogy mindig jól nézzenek ki. Nagyjából a kamaszkorral kezdődik ez a már szinte mániás megfelelési kényszer, hogy mindig a legjobb formánkat hozzuk, hiszen mindenkit mélyen megérint, amikor bántó megjegyzéseket hall a külsőjére. Ahhoz, hogy mi nők, igazán elégedettek lehessünk magunkkal, több dologra is érdemes odafigyelnünk. Mindig próbáljunk úgy öltözködni, és ruháinkat úgy összeválogatni, hogy az előnyös alaptulajdonságainkat kiemeljék, az előnyteleneket pedig elrejtsék. Egy jól megválasztott szín, és egy szépen levágott frizura is nagyon sokat dobhat a megjelenésünkön.


Mindezek mellett, sok nő hívja még segítségül nem csak különleges alkalmakkor, de a hétköznapokban is a smink hatásos erejét. Használatával ki tudjuk emelni arcunkon azt, amit szépnek találunk, és elfedni azt, amivel kevésbé vagyunk elégedettek. Sokan talán nincsenek tisztában azzal, hogy a sminkelésnek káros hatásai is lehetnek, ha nem figyelnek oda néhány alapvető dologra.
Mi most összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amit érdemes tudnod, ha gyakran sminkeled magad:

Mindig azzal zárd a napodat, hogy arcodról lemosod a sminket, hiszen csak így őrizheted meg arcbőröd egészségét! Soha ne bújjunk úgy az ágyba egy buli után se, hogy a smink rajtunk marad! Még ha rettentő fáradt is vagy, igen is szánj rá 5 percet, és hagyd, hogy az éjszaka további részében arcbőröd levegőhöz jusson.
– Figyeljünk arra, hogy ne használjunk minden nap alapozót, hagyjuk fellélegezni a bőrünket! Kevésbé ismert a hölgyek körében, hogy az alapozók rendszeres felkenésével a higany koncentrációja megnövekedhet a testünkben. Ha mégis sokszor érzed szükségét annak, hogy csak alapozóban lépj ki az utcára, mindig használj lemosása után bőrregeneráló krémet! Minden esetben nézzük meg ezek összetételét, és törekedjünk a természetes készítményeket előnyben részesíteni.
– Folyamatosan felszívódnak a bőrünkre felvitt anyagok, így a szemhéjunkra használt púderek, és csillámok is. Sőt, szembe kerülve még gyorsabban bejuthat szervezetünkbe, ami ha rendszeresen megtörténik, már komolyabb gondot is okozhat.
– Megfelelő minőségű termékeket vásárolj, még ha kicsit többe is kerülnek azok. Vannak olyan dolgok, melyeken nem éri meg spórolni, és a kozmetikumok pont ebbe a kategóriába sorolhatók.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, hidd el, arcbőröd megfogja hálálni az odafigyelésed. Mindezek mellett fontos lehet még a bőrünk egészségéért, hogy mindig figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, valamint arra, hogy elég időt szenteljünk az alvásra is! Nem nagy dolgok, mégis sokat számíthatnak ezek a kis praktikák!